Aktuální nabídka

(týden 11.-17.02.2019)

Čepované pivo

Otvírací doba

(zima)
 
  • pátek: 16:30 - 23:00
  • sobota: 18:00 - 23:00
 

Nabídka piv

Naším "dvorním dodavatelem" piva je vynikající Znojemský městský pivovar, který od roku 2015 vaří pivo v prostorách původního pivovaru, kde se vařilo znojemské pivo odnepaměti.

Piva točená

  • na první pípě vždy nabízíme znojemskou jedenáctku,
  • na druhé pípě pak ležák některého z mnoha výborných regionálních malých pivovarů či minipivovarů,
  • třetí pípa je vyhrazena pro "něco speciálního" - piva svrchně kvašená, polotmavá či tmavá, pšeničná a jiné dobroty
  • nabídku uzavírá sada několika druhů piv lahvových, kde si na své přijde i ten, kdo preferuje jiné pivní druhy než aktuálně máme na čepu

Znojemský městský pivovar

Znojemská 11°, 4,5%
Český ležák plzeňského typu nefiltrovaný, nepasterovaný. Originální receptura Znojemského pivovaru vychází z původních chuťových vlastností znojemského piva (dříve známé jako Hostan). Pivo se vyznačuje střední plností a řízem. Příjemné chmelové aroma a vyvážená hořkost podněcuje k dalšímu napití.
Znojemská IPA 12°, 5,1%
Světlý ležák typu India Pale Ale. Nefiltrovaný, nepasterovaný, sezónní speciál, dostupný v listopadu. Pivo je vyrobeno ze speciálních sladů, vařeno infuzním způsobem, kvasnice svrchního kvašení. Chmel je aromatický s vysokou hořkostí, která dodává pivu výraznou sílu. Šedesátidenní doba ležení dává pivu plnost a říz, použité chmele pak ovocnou příchuť a vůni.
Znojemská medová 13° (adventní speciál), 5,5%
Speciální světlé pivo nefiltrované, nepasterované, sezónní speciál, dostupný během adventu. Spodně kvašený speciální ležák je vyroben v kombinaci sladů plzeňského, mnichovského a karamelového. Jak napovídá název, je použit i pravý med, který pivu dodává nasládlou chuť a vůni. Pivo leží ve sklepě 60 dnů, plnost a říz je vyšší, doplněno příjemnou hořkostí.

Hasičský pivovar, Bítov

12° polotmavý ležák Tesák
Polotmavý ležák s kombinací sladko hořké chuti, karamelovými tóny a se svěžím pocitem po napití.
13° IPA (Indian Pale Ale)
Speciálně svrchně kvašené pivo jantarové barvy,vyniká kombinací sladů carared a mnichovského sladu. Pivo chmelené převážně za studena, použity jsou americké chmely dodávající pivu svěží citrusovou a ovocnou vůni.

Podklášterní pivovar, Třebíč

12° světlý ležák “Urban”, 5%
Nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený světlý ležák plzeňského typu. Klasické české pivo se světle zlatavou barvou, vyváženou chmelovou chutí a hořkostí a se stupňovitostí cca 12°. Ideální ke všem jídlům, česká klasika pro vychutnání plné chutě při posezení s přáteli!

Pivovar Vinice Hnanice

11° světlý ležák “Wolfgang”, 4,5%
Nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený světlý ležák.
12° světlý ležák “Wolfgang”, 5%
Nefiltrovaný, nepasterizovaný, spodně kvašený světlý ležák.

Piva lahvová

Lahvová piva doplňují ty pivní druhy a chutě, které se nám na pípu už nevešly. Většinu z uvedených bychom měli mít, jukněte případně na ledničku vedle baru, jsou tam vystavené.
IPA (Indian Pale Ale), 6.5%
Pivovar Primátor, Náchod
Šest odrůd chmele, použitých do tohoto piva na varně a následně během studeného chmelení ve sklepě, vytváří jeho zcela unikátní chuťový profil. V prudkém nástupu hořkosti se postupně objevují tóny tropického ovoce, vonných pryskyřic a citrusů. Pivo se po napití postupně rozvíjí a rozehrává paletu dalších chutí a vůní. Opravdu intenzivní pivní zážitek.
Weizen (pšeničné pivo), 4.8%
Pivovar Primátor, Náchod
Weizen je osvěžující nefiltrované pivo s charakteristickou hustou pěnou. V aroma vůni i chuti lze objevovat tóny banánu, hřebíčku, lehký náznak nektarinek. O jeho kvalitě svědčí spousta ocenění z tuzemských i zahraničních degustačních soutěží, které každoročně získává. Ostatně, které z českých piv se může chlubit tak prestižním titulem „Nejlepší pivo na světě“ z World Beer Awards v Londýně?
Staropramen Černý
Pivovar Staropramen
Tmavý ležák bavorského typu s plnou nasládlou karamelovou příchutí a jemnou chmelovou hořkostí.
Svijanská desítka
Pivovar Svijany
Klasická desítka zůstává v poslední době spíš ve stínu ležáků, speciálů, oblíbených jedenáctek. To je ale velká škoda, protože naše Desítka byla vždycky poctivá se stupňovitostí přes deset procent. My to o ní víme a proto, když se potkáme u nás v pivovarské hospodě na obědě, uvidíte na našem stole právě Desítku.